+359 888 910 757; +359 889 529 940 prispaska@abv.bg

Минерални извори

Минерални извори село Баня

Село Баня има над 76 топли минерални извори, температура на водата от 57°С. Минералните извори на с.Баня са подходящи за балнеолечение, профилактика на гръбначни възпаления, стари травми, счупвания на кости, изкълчвания, натъртвания, ишиас, ломбаго, дископатия, възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат, възпалителни заболявания на нервната система, хронични гинекологични заболявания, камъни в бъбреците, черния дроб, стомах, урологични и кожни болести – видове акне, псориазис, възпаления на дихателните пътища, неврози, невралгия, както и натравяния с тежки метали.

Химичен състав на минералната вода в Баня

Хидрокарбонати, Хлориди, Сулфатни и магнезиеви йони, Калциеви йони, Флуор, Метасилициева кис. Таблица Противопоказания: полиартрити с прогресиращо развитие, при наличие на деформация, анкилози и др.

Баня е най-старото селище в Разложката котловина, установено в планински район на 801 м н.в. между планините Пирин, Рила и Родопи. Това е една от причините за наличието на културни паметници от Римско време и от времето на траките – първите заселници тук. Паметник на културата са общо 11 стари възрожденски къщи, древна ‘Римска баня’, както и старата ‘Турска баня’.


  Виртуална разходка

  Специални пакети

  Package

  Facebook При Спаска Хотел

  4 years ago
  Ani

  Хотел При Спаска